المكونات:
كيلو فلية فراخ مقطع رفيع نوعا ما
بصلتين
ليمونتين
معلقتين سمنة
ملح
طريقة التحضير:
- نغسل الفراخ جيدا ثم نضرب البصل مع نص كوب ماء فى الخلاط و نضعة فى سلطانية و معة الملح و نعصر علية الليمون و نضع به الفراخ الفيلية لمده لا تقل عن ساعتين.
- ثم ناتى بطاسة تيفال و نضع بها السمنة و نبدء بتشويح جزء جزء من الفيلية حتى يتغير لونة الى الابيض و نضعة فى حلة و نكمل باقى الكمية ثم نضع علية باقى السمنة والبصل بالليمون اللى كان موضوع فيها ونضعة على نار هادئة حتى تمام النضج.
- و عند التقديم يكون طعم جديد و سوس يقدم مع ارز او مكرونة او عيش اخف من البانية و بالف هنا